Grupper eller tags?

Grupper eller tags?

Grupper eller tags? 150 150 Rikke Bøyesen
Hvordan vil du organiserer dine ideer - i mapper eller tagger du dem?

Der er så mange steder du gerne vil opleve og mange tips og gode ideer, der skal organiseres inden rejserne bliver til noget. Derfor har du brug for et sted at holde styr på det hele – de hoteller dine venner anbefaler, den vandretur du læste om i avisen og den lille lokale restaurant, som din kollega fandt på sin sommerferie. I OPLEV kan du organisere alt dette, så du kan have gang i indsamlingen af tips og ideer til flere rejser på en gang. Du kan oprette forskellige destinationer fx Vietnam, USA og London og organisere dine ideer under destinationerne. Men hvordan gør vi og du det smartest? Det vil vi gerne have input til.

Der er to muligheder:
1) Du opretter en destination og lægger ideer og tips ind i grupper, som du selv opretter. Hvis destinationen er London, kan grupperne se sådan ud: Restauranter, Overnatning, night life, Stonehenge, shopping. Grupperne kan du flytte rundt på, som det passer dig, og du kan lægge alle typer af dokumenter fx billeder, selvskrevne noter, videoer, links ind i grupperne. Du har mulighed for at skrive en note til alt, du lægger op, fx det tager ca. to timer at køre til Stonehenge. Grupper under destinationen Vietnam kan være Saigon, Hanoi og Hue. Ved brug af grupper kan du prioritere grupperne og deres indhold i forhold til hinanden og få et samlet overblik over indholdet, da grupperne er synlige i appen hele tiden.

Her er der lavet fire grupper under destinationen Thailand med henholdsvis 14, 23, 11 og 5 dokumenter. I gruppen bucket list er der vist 3 dokumenter (der skulle have været 5).

2) Du kan tagge dine tips og ideer med de tags, du finder sigende for det dokument, du lægger på. Du kan kan tagge alle slags dokumenter fx videoer, selvskrevne noter, links. Hvis en destination er Vietnam, kunne du bruger tags: Saigon, restauranter, templer, strande, Hue, Hanoi, hotel. Hver gang du lægger et dokument op, tagger du det med et eller flere tags. Du kan så fremsøge dine ideer ved at søge på tags, og snævre søgningen ind ved at sætte flere tags på de enkelte dokumenter fx Saigon og restaurant og billig. Du vil ikke kunne prioritere dit indhold, men udelukkende se et samlet billede af dine ideer i den rækkefølge, de er tilføjet til destinationen.

Her er eksempel på brug af taging. på shareboardet til destinationen Thailand, kan man på hvert dokument se, hvilke tags der er sat på. Hvis man ønsker at finde et bestemt dokument eller se al der er lagt op med et bestem tag, kan man bruge filtrering og søge det frem.

Du kan altid se, hvilke ændringer der er sket senest, da det bliver markeret både ved brug af grupper og tags.

Hvad er smartest? Skriv til os her eller kig ind på facebook og kommenter eller afgiv stemme.