Fra idé til handling til strategi til…

Svær rejseplanlægning


august 2018

Ideen om en app bliver født. Vi finder ud af, at vi begge mangler et værktøj, hvor vi kan samle alle vores rejseideer, -tips og -planer. Vi begynder at researche på apps og finde ud af, hvad en app skal kunne.


september 2018

Vores halvårlige kaffemøder bliver skiftet ud med møder hver torsdag. Et samarbejde tager form. Vi starter på podcastkursus og vi mødes  inden kurset og taler om vores ideer og ønsker til app og podcast.


oktober 2018

Appen tager form, og vi bevæger os ind i iværksætterverdenen. Det koster mange penge at lave app, og i oktober går det op for os, at det er nødvendigt med en forretningsplan. Vi  melder os til Iværksætterkursus i Det Digitale Læringshus, HIP Kbh.


november 2018

Vi gennemfører en række kvalitative interviews med folk i vores omgangskreds og spørger til, hvordan de planlægger deres rejser. Det giver os input til, hvilke funktioner der er vigtige at have med i appen.

Vi udgiver vores første podcast. Det er stort. Vi er glade.


januar 2019

Vi indspiller to podcast og arbejder videre med beskrivelse af app på baggrund af interviews.


marts 2019

Vi bliver nødt til at finde ud af, om der vil være nogle udover venner og familie, der synes, at appen er en god ide. Altså om det er sandsynligt, der vil være kunder til at betale for appen, når den er færdig. Maries svigerinde laver en video for os, der beskriver hvad appen skal kunne i brede termer, og den bliver udgangspunktet for den spørgeskemaundersøgelse, vi sender ud via facebook i marts.


marts 2019

Resultaterne af de 120 besvarelser fra spørgeskemaundersøgelsen viser, at der er andre end venner og bekendte, der synes, at det er en god ide at lave en rejseplanlægningsapp. Vi holder ønskerne til funktionaliteterne op mod de funktionaliteter som allerede eksisterende rejseapps har. Det bliver tydeligt for os, at kombinationen af ideer, budget og ruteplanlægningen sammen med muligheden for at oprette ideer til ikke-planlagte rejser er ny.

Efter møde i HIP KBH’s erhvervshus, får vi kontakt til udviklingsfirmaet ChinaSoft, som vi holder møde med.


april 2019

Vi tager kontakt til flere udviklingsfirmaer for at få en ide om, hvad det skal koste at udvikle app. Vi har også møde med app-kyndige i vores netværk, som kommer med råd og vejledning.
Vi holder endnu et møde med Chinasoft, her siger de, at de kan udvikle en app for omkring 200.000 kr.


maj 2019

Research på bookingsportaler, rejseportaler, investormuligheder og funding i det hele taget.

Vi holder møder med folk i vores netværk, der arbejder i rejsebranchen fx RejsRejsRejs, og folk der arbejder med iværksætteri. Det sætter mange tanker i gang, fx vil vi selv lave app eller vil vi sælge ideen til andre?


juni 2019

Vi er på kursus i KBH’s Erhvervshus om Forretningsmodellen og er til endnu et møde med ErhvervsThomas.

Vi holder strategimøde, og beslutter os for at dyrke community og
crowdfunding. Vi beslutter, at vi hver i sær vil investere 25.000 kr. som det koster at gennemføre opstart og planlægning af app, hvis Chinasoft vil være med at lave en åben proces med os. Det vil de. Vi ønsker en åben proces, så vi i planlægningsfasen har tid til at inddrage vores følgere i udviklingen. Det kræver, at vi har et sted, hvor folk kan følge os – vi skal have oprettet facebook side og hjemmesiden (denne).

Mål: vi skal have 500 følgere på facebooksiden i løbet af udviklingsfasen, før vi vil give os i kast med crowdfunding. Det bliver knald eller fald.


juli 2019

Facebooksiden OPLEV bliver lavet, og vi nærmer os en aftale med ChinaSoft, som kommer med et (for dyrt) udspil. ChinaSoft vil gerne indgå i en åben proces og arbejde ud fra vores dogme: Appen må højest koste 200.000 kr.

Vi udgiver Podcast om Israel.


august 2019

Møde med ChinaMikkel, hvor vi gennemgår funktioner i app. Vi får derefter simplificeret appen.

Vi opretter website med hjælp fra Maries bror og får taget portrætter til den.

Vi indspiller to podcasts.